Stressen är över!.. Hoppas jag!

Ojoj vilka dagar det har varit. Besök hit ,träffas dit, äta där och sen äta där för att sedan äta lite mera hemma ..Och Mellandagsrea har vi också varit på och magsjuka har jag även hunnit med...Vad mer..hum..Jo Lille Kevins dop har vi också varit på, väldigt fint var det och han sov sig igenom hela cermonin, cool pöjk :) Jösses! Men nu är väl stressen över? Snälla .I morgon Nyår ,men det blir bara lugna puckar hemma hos Mamma med de Röda. Nu ska jag återgå till mitt soffläge ett tag till, är inte riktigt kry än..


(Hundarnas Jultallrik)



(Vart tog skinkan vägen?.. Tussi!!)



(Mätt och belåten? Japp!)



(Pontiac och Mini suktar efter julmaten)


(Anders och Fridas pepparkakor)




(Astrid ska alltid vara med)



(Mmm, Fridas julgodis)

God Jul!

                                      






Hundträff!

Ja nu var det ett tag sen jag blogga. Vad har hänt då ...Mamma har äntligen fått sin körkot!! Yes! Vad mer, granen är upp i all sin prakt, några julklappar är inköpta sen har det väl inte hänt nått mer speciellt.

Idag var jag, Anders och Mamma ut till Sandviken på Setterträff som Pontiacs uppfödare har varje söndag, men vi har inte kunnat vara med tidigare eftersom man lär åka bil dit men nu när Mamsen har kortet så är det inge problem längre :) Så det vart 2timmar med glada hundar, lite uppställning, fika och massa mys i vintersolen. Vi hade bara valparna med oss eftersom dom oftast bara hänger med, så vi kände för att vara lite med dom på tumanhand, stärka banden med dom osv. Sen när vi kom hem så tog vi dom stora pojkarna på en skogstur med. I våran flock ska det vara rättvist :) Nu på kvällskvisten var jag och Mamma ute och gick med alla 4 ...eller gick och gick. Jag gled mest eftersom det har frusit på och sen lite blötsnö på de, skoj!! Nej. Jag halka och halka men klara mig ifrån att ramla på nått konstigt vis, tur att jag hade hundrna att ta tag i. När jag närmade mig mitt kära hem tänka "Oh va jag är bra som klara att gå hem utan att slå ihjäl mig" MEN i samma stund så halka jag och slog i backen, T V Å  J*VLA METER IFRÅN PORTEN!! Men det gick bra iaf, känns lite knät, men det är inget som lite film och mys kan bota :)
Ikväll är vi alla nöjda och trötta så det blir nog tidig kväll. Måste ju bara nämna hur avundsjuk jag är på min granne Anna och hela hennes flock som nu är i Kiruna och firar jul, härligt det måste vara med ett riktigt vinterlandskap!
Nu blir det film.
Hörs!


(Jag och Mamma med Boysens son Habbe)



(Jag och Cola, Pontiacs mormor)



(Cola)



(Härlig vinterskog)

Då var det dags igen!

Stackars lilla Pontis, nu är det dags igen för ännu en löptik. Huamejja, det kan inte vara lätt för dom. Men det lugnar väl ner sig och jag får se till att jag har något annat läckert att erbjuda honom, så nu har vi plockat fram det allra godaste som finns hemma (köttbullar). Det har inte hänt så mycket dom senaste dagarna. Jag har mest hållt på med grabbarna, mest med MrMini. Vi har kört en hel del vardagskomandon som gåsidan (annat ord för fot), stanna och inkallning så snart sitter det för honom. Det går så fort med klickern! Har prövat olika inlärningsmetoder, men klicker tycker än så länge är bäst. Har även hunnit att ta lite vinterbilder på alla fyra röda. Man lär ju passa på innan snön försvinner :)
Satt och tänkte lite på hundspråket idag. Många säger; tänk om min hund kunde prata med mig! Men det kan/gör dom ju!
Det är så roligt att släppa hundarna "fria" tillsammans och studera deras mimik (lite svårt att se ibland dock) deras svansföring, tassgester, blick osv. Tittar man noga så "pratar" dom faktiskt med varann. Jag är glad att jag har tagit mig tiden att studera hundens språk så jag på så sätt kan förså mina hundar iaf. Men det är såklart inte alltid det är solklart alla gånger så man måste vara väääldigt vaksam så man hinner med att se alla små detaljer :) Nu på kvällsidan var jag och Anders ute med pojkarna på en långsväng, riktigt härligt! Så nu är dom trötta och nöjd så nu kan jag mysa ner mig i soffan en stund innan sängen.
Gokväll!

Visst ja! Mamma klarade teoriprovet, HURRA!!


 (Mamma och Boysen)



(En ruffsetuffs till Boysen)



(Gissa vem ;) )



(Pontiac myyyser)

Fest!

Igår hade jag 20års fest. Till en början var det inte så mycket att hurra över men det tog sig må jag säga!
Gammla och nya bekanta dök upp och vi hade riktigt kul :) Och det känns i dag kan jag säga... Puh! Vi kom inte i säng förren 5 imorse. Men men det kostar att ligga på topp. Jag, Anna, Anders och Micke rockade loss till Lars Winnerbäck i vardagsrummet vid 3 tiden. Grannarna behövde jag inte oroa mig för eftersom dom var här allesammans förutom en men hon är äldre och hör inte så mycket alls som tur är :P
Imorgon tänkte jag ägna mig enbart åt mina röda. Måste börja köra lite mer seriöst med MrMini. Men tills dess blir det soffläge :)

(Jäkla Persson med sin jäger, faarligt!)


(MickeFrost,haha!)


(Grannarna Anna och Emelie)



(Jag och Anna rockar loss till Lars W)

Tårtkalas!

Idag är det min dag eftersom jag fyller 20år !! Tjohooo :)
Igår hade jag tårtkalas för släkt och vänner. Riktigt trevlig må jag säga! Ikväll blir det fest för vänner och så måste jag väl såklart invinga mig själv på systemet :P Det är ju nästan en principsak anatar jag. Nu ska fixa och trixa med allt innan kvällen.

Ha det gött!

Skolbänken!

Jahapp i dag tog jag ett steg i rätt riktning ...eller kanske ett steg bakåt? Äh, jag skrev in mig på Komvux idag och ska börja plugga heltid from 12 januari. Det känns faktiskt bra. Lite roligare nu när man tar de valet själv och inte känner sig "tvingad". Känner mig riktigt taggad. Se om man minns nått :) Haha! Dom som känner mig vet redan att inte är den bästa på teoretiska, men det ska de bli ändring på. Jag är rätt så stolt över mig själv ikväll. På fredag fyller jag 20 också :)

Nu är bollen i rullning, det är bara att försöka hänga med!

Natti!

Kvällsträning!

Kom precis hem från ett litet träningspass med Anna och hennes hundar. Hon visade bla mig lite Jaktträning som verkar riktigt skoj, så nu ska jag och Pontiac träna lite apport. Bättre sent än aldrig :) Pontiac fick bekanta sig lite med en utav damisarna med fågelvingar på. Oo va han tyckte den var mysig, han tog t.o.m upp den och sprang lite med den och det trodde jag inte att han skulle göra första gången, så det va kul. Alltid kul med lite nya grejjer att träna på, det blir lite långtråkigt i längden att köra samma samma.. Det bästa av allt är såklart att Pontiac verkar gilla de, det ska ju vara kul för båda parter. Det är också kul att sysselsätta hunden med aktiviteter som är såpass naturliga för dom, som att använda sin nos bla. Näh nu blir det sägen, imorgon ska jag ner till en studievägledare och kolla upp lite för ev studier.

Natti!

Hund 2008 Älvsjömässan!

Ojoj nu har vi äntligen landat efter helgens galna äventyr!

I fredags följde jag med Anna ner till Mässan för att hjälpa dom att sätta upp deras Podenco-monter.O shit, jag fick nästan hicka när jag kom in i mässan och fick se hur stort det verkligen var.MAMMA! Ska lilla jag och Pontiac tävla här?!
Vi kom tillbaka till Gävle vid 20.30 då hade min kära Anders lagat till lite middag, sen var det fult ös igen. Hem till mamma och lämna Mini där för övernattning, sen hem och klippa det sista på Pontiac, bada och föna honom. Då var väl klockan runt 24.00. Men inte var min dag slut för de inte, då kom jag på att jag måste strycka mina och Anders kläder till morgondagen.Så vi kom väl i säg vid 02.00 och så upp igen till 04.30. Sen var det full rulle igen med dusch och smink och hårföning. När vi äntligen kom in i bilen jag, Anders, Mamma, Anna, Pontiac och Rimsent så var jag redan helt slut :)
Väl på Mässan så gick själva tävlandet snabbt som förväntat. Men det gjorde inget. Det fanns så mycket att titta på. Vi titta bla på en uppvisning som Försvarsmakten hade och en Jaktuppvisning sen satt vi klistrade vid Finalringen och då kom jag ihåg varför jag tävlar, för till den helt enorma ringen vill jag till!! En vacker dag :) Köpte ett nytt halsband till Pontiac och lite lamburgare åt hundarna, men Pontiac ville igentligen ha grispenis men där tyckte jag gränsen gick :) Vi var inte hemma förren klockan runt 20.30 så det vart ca 9 timmar bara en massa underbar HUND :)
Kort sagt så var hela helgen helt enorm och jag längtar tills nästa år!




(Monter byggning)



(Jag och Pontiac i ringen)



(En bild ur den mindre hallen, de var 3st!)



(Jag och Pontiac under Mässan)


(Pontiac visar stolt upp sitt nya halsband)



(Lite smått galen är man ju)

Panik!

Idag fick jag reda på att våran chaufför ligger och är sjuk, så hon kan inte åka med oss till utställningen nu på lördag. Så nu är det sjukt bråttom att hitta nån annan... Kul. J*vla förkylningar som ska förstöra allt. Nu blir det sängen och dra täcket låååångt över huvudet och sura!

Godnatt folket!

Lek och bus!

Idag tog vi en timmes lek och bus med en massa Sökövningar högt och lågt med alla röda. Sen så var dom väldigt trötta allesammans, då kan man passa på att sitta i soffan en stund själv med gott samvete :) Trodde att min otäcka förkylning hade gett sig men icke, hela natten vaknade jag av att jag hosta :( Inge kul alls. Anders fick inte heller så mycket till sömn, stackaren!
Nu blir det soffläge en stund sen tänkte jag ta tag i lite "finputsning" på Pontiac inför helgen. Bara dagar 3 dagar kvar!!!

PappaBoysen!

I helgen har nästan alla Boysens valpar flyttat till sina alldeles egna hem! Det ska bli riktigt spännande att följa dom små liven i deras liv. Häftigt att jag fick vara med från första början (parningen)! Boysen kan vara mycket solt över sin insatts och det ska även mamma Loka vara. Det vart riktiga stjärnskott!

Hade planerat en skogsprommis i dag men vart inte riktigt så med tanke på vädret, men jag vet det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, men vill inte utmana nu när jag äntligen börjar bli frisk igen.Måste spara på krafterna till helgens äventyr! :) Pirrigt!

Nu blir det sängen nästa!





(En av Boysens och Lokas valpar /Foto Stina Luuke)

RSS 2.0