Dittan och dattan!

Nu var det ett himla tag sen det vart något skrivet här. Hela veckan har det varit fullt upp med både det ena och det andra.

Vad har hänt då..
En kombi har blivit införskaffad.
Jag har haft prov och en redovisning i skolan.
Jag har pluggat så min hjärna nästan har sprängts, haha :)
Hjälpt mamma att möblera om till det mycket bättre måste jag säga, det vart riktigt bra.
Varit hem till Stina (Pontiacs uppfödare) och hälsat på i hennes nya lya.
Trimmat Pontiac och Anders ;P
Och så har vi även haft långväga besök av Anders gamla kompis.
Vart till valbo och köpt nya kläder och skor (äntligen!)
Och så lite festligheter har vi hunnit med också :)

Idag skulle igentligen kära Arwen komma, men hon löper så vi kommer inte att ha henne denna vecka tyvärr :( Hoppas att det inte är så långt kvar för henne, vi saknar ju den lilla virvellvinden :)
Ikväll är det "Hundtv", Mannen som talar med hundar kl 20.00 och Fredrik Sten kl 21.00. Man kanske kan lära sig lite nya knep. På tal om hund så sitter jag ännu och väntar på att en bekants vän som är jägare ska höra av sig. Han ska lära både mig och hundarna eftersök så vi kan följa med på jakt i framtiden, men vi får ta och köra peronsök under tiden så vi håller oss sysselsatta :)

Imorgon är det skola igen, funderar på att ta cykeln om det inte är busväder.

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Vinddragsflocken/The Redheadz

Sammanfattning av veckan!

Denna vecka har det varit full rulle, på ett bra sett. Vi har haft sötögat Arwen här hela veckan och på så vis har vi äntligen kommit upp i skaplig tid varje dag :) De har varit en massa pluggande, vi har bjudit mamma på sopplunch, varit ute i det härliga vädret, lek och stojjat en hel del med de röda och storstädat har jag hunnit med också :)

Till helgen ska jag och Anders köra lite Sök med Pontiac och kanske köra upp Mini på Sök också. Vi har även planerat lite festligheter :)

I dag är det också vårdagsjämning om ni har missat de :) Nu blir det ljusa tider!

Nu ska jag sätta in lite bilder i galleriet( http://kennelsite.net/redheadz/galleri/ )och ta en fika med mamma, sen så ska vi säklart ut i naturen också!

Ha en underbar dag!



Nya bilder!

Nu har jag lagt ut lite nya bilder i vårat galleri. Bla från utställningen i helgen.

In och titta! :)



http://kennelsite.net/redheadz/galleri/

Utställning med mera!

I lördags var vi på ännu en utställning, men den här gång var det på hemmaplan närmare bestämt på travet :) För mig och Mini gick det inte så jätte bra, jag undrar om domarn hade läst rasstandarden...hmm ... Men men Mamma och Ior gick det himla bra för i alla fall, Boysen kom 2a med Hp Ior vart Bir och fick Hp. Sen var vi tydligen med i uppfödareklassen, vilket vi inte hade en minsta aning om för det gick tydligen aoutomatiskt om man hade minst 3st hundar från samma kennel. Det vart bara jag och Mamma på 3 hundar.. hum hur löser vi de? .. ANDERS! :)
Stackarn fick en hund i koppel och blev nästan inkastad i ring tillsammans med mig och Mamma :) Men vi gick vidare och Anders var med ännu en gång men denna var han förberedd på det och hann träna lite innan. Det var hans fösta gång inne i tävlingsringen :) Vi kom i alla fall på 4e plats i Uppfödarklassen. Tjohoo!

I dag var vi ute i skogen med våran blivande daghund Arwen och hennes matte. Dom bjöd oss på en kopp kaffe och smörgås och vi mös i solen.

Imorgon kommer Arwen och hon ska vara här hela dagen, de ska bli så mysigt med en tös i huset :)

Nu ska jag vara lite social med Anders och Micke.

Gokväll!

Träning i snöväder!

I dag hade vi ännu en gång vardagsträning. Men de var inte hela HundGänget som var med dock, det var bara jag, Anders och Anna som träna. Med tanke på vädret så förstår jag att  dom andra stanna hemma :) Men vi träna iallafall i en och en halv timma, dutti vi är :) Nu närmast ska vi ha ett litet möte med HundGänget och lägga upp en liten plan för framtida träningspass. Det ska bli spännande!

Efter träning gick jag och Anders hem med stela fingrar och tår och nöjda hundar, in i värmen och gjorde ordning vår efterlängtade middag, Gulaschsoppa, smarrigt värre :P Nu har jag precis slängt i mig en appelsin och ska åter ut i snön. Måtte de bli lite sol och vår snart! Sen vidare till min lite för underbara säng:)

Natti!


Tandskrapning!

Är ju så äckligt!! Som tur är så har man en snäll vän i nöden, Anna var här och tag bort lite tandsten på Pontiac i går,tusan tack!! Men nu när nästan allt är borta så ska jag ta mig i kragen och börja skrapa själv, men då ska jag ha hörselskydd först :)
I morgon är det häliga fredag också. Ska ner en sväng till Arbetsförmedlingen och kolla om man kanske kan hitta sig ett sommarjobb, med lite tur så kanske jag hittar på ett. I kväll blir det lugna puckar, är inte så värst pigg och det här usla vädret  gör ingen nytta heller.

Aja, Gokväll!

Träning!

Dagen började med en härlig mogonprommis i skogen med alla DeRöda.
På eftermiddagen hade jag,Mamma,Anna,Rickard,Seija och Marijalena tillsammans med alla våra hundar vardags träning. Och det hördes nog på långa vägar :) Vi var nämligen bara hanhundar och som säkert alla vet brukar det var lite svårt för dom att visstas ihop. Men efter ca en timma så var det lugnt och vi kunde gå lite slalom mellan varann och en hel del olika övningar utan olika "ljudefekter". Nyttigt som bara den och fler gånger kommer det att bli. Så är det någon mer som brukar vara inne här och läsa så hojta till om du tillsammans med din hund vill vara med och träna med oss! Ju fler desto roligare.

Fick även reda på hur mitt matteprov gick idag och det hade jag klarat med god marginal :)
-Ger mig själv en klapp på axeln-

Nu, dusch och läggdags.

Natti!

Passivitet!

I dag har det varit full rulle med tvätt och städ. På kvällningen kom Anna och Rickard tilsammans med deras Rimset och vi träna passivitet, kanske inte den roligaste träningen men viktig är den. Det var skönt att Pontiac kunde slappna av och även somna trots att en annan hanhund fanns i lyan. Mini hade det lite svårare, inte direkt av osäkerthet eller så utan han var mest fundersam och ville nog helst av allt leka lite med Rimset ( han är ju dock en tånåring lille Mini:) )men det var inte planen som han till slut kom på. Efter en stund så somna han med tillsammans med oss på golvet. Det hela kändes mer som en meditation, så lugnt och harmoniskt för alla parter.

I morgon är det skola och träning med med HundGänget :)

Gokväll!


(Jag m Mini, Pontiac ligger bakom mig och Anna m Rimset)


RSS 2.0