Helgen!

I ferdags tjuvstartade jag med lite adventspynting, lite gardiner och ljusstakar. Oh så mysigt det vart, jag kan liksom inte få nog av denna underbara årstid! Men det fattas lite snö dock :( Efter lite pyntning så var Anna så snäll och tog med mig och Pontiac på en timmas skogspromenad, i mörkret :) Det var riktigt mysigt.
Igår vart det lite ärenden som skulle fixas, sen hem till mamma på familjemiddag och kortspel som höll på långt in i natten.
Idag sålde jag iväg en av mina burar som jag knappt andvänder så varför ska dom stå i förrådet och damma. Så nu har man lite pengar att slösa på Mässan :)Och så var vi såklart ner på stan och tittade på invigningen av Bocken. Pampigt värre! Förkylningen håller ÄNTLIGEN på att dra sin kos, inte en dag försent!

Dagen har i stora drag varit väldig känslosam.. Saknad kan verkligen göra ont, saknaden av den man inte längre kan ta på, känna värmen av. Men på något plan finns dom och ser efter oss, men det är inte detsamma. Alla saker vi gjorde tillsammans är nu inte längre dom samma. Jag vill fortsätta att dela med mig av alla stunder och hålla din hand.Om du ändå var här.

Jag vill bara säga till er som läser här att verkligen tänka på hur många i ditt liv du tar förgivet. En dag kan dom vara putsveck...Så tänk efter noga. Visa din kärlek och din värme, dela med dig och var sams.







Min Pappa Midsommaren 2007

Pontiac 2år!

Idag fyller min number one, Pontiac 2år! Jösses va fort det har gått, tycker inte att det var länge sen han var en liten valp:) Vi fira hans födelsedag med hans närmsat kompisar,Boysen, Ior och MrMini.Och dom fick allesammans kalas på pannkakstårta. Väldigt uppskattat om man säger så,haha! Det tog inte många sekunder innan det var soprent på faten.
Själv har jag åkte på en förkylning, hade jag inte haft hund hade jag nog legat isängen hela dagen.Bra eller dåligt det vet jag inte, det visar sig. Nu ska jag ramla isäng, om nu mina ben vill bära mig så långt (2m).

Natti natti!
(Hela gänget väntar på ett Varsågod)(Där kom det!)(Pontiac glufsar i sig utan hämningar!)

Snö snö snö!

Det är helt otroligt vad lite snö kan göra med en vuxen hund!När första snön kom vart Pontiac lite smått fundersam, för när han var valp så vart han aningen mobbad av sin storebror Boysen som hela tiden tröck ner honom i snön..Vilket inte Pontiac uppskatta så värst :) Men när han nu denna säsong fick känna på snön lite i lugnan ro då var det ju faktist helt underbart.Han har blivit valp på nytt och hittar bara på en massa bus i snön nu när vi är ute.Mr Mini tycker att det är minst lika kul om inte mera! Jaga snöflingor är han snart expert på :) Men jag skulle inte vilja hund när det är snö och blåst,alla lukter i backen som för ett tag sen var på precisa ställen är  nu utspridda och tack vara den hårda vinden även lite smått rörliga och till råga på det så har vi en riktigt sexig donna häromkring som luktar hiiimla gott!! Inte lätt för en annan att styra upp en pilsk 2åring som har det lite jobbigt att hitta "kärnan" till alla dessa underbara lukter :)
Men men,nu är i allafall trimmningen klar.Tusan tack återigen Anna som var med klippte tillsammans med mig! Nu ska hon få göra ett litet slutprov på mammas Boysen ;) Men det kommer hon klara galant, hon är inte precis någon nybörjare om man säger så,men lite ny vad det gäller Setterklippning men det har hon snart bemästrat!Anna har en helt suveränt snygg Podenco Ibesenco (eller PuckoPodenko) som heter Rimset,honom kan man titta på i evigheter!

Hoppas att alla har det bra i snöstomen!

                    Annas hund Rimset,en vacker pojk!

Trimmning och massa "vinter"skog!

Jaha,igår vart det verkligen verklighet att den STORA utställningen närmar sig med stormsteg! Igår vart det en långis i skogen sen hem och trimma.Men det var lite extra skoj igår för att jag fick lite hjälp av min granne Anna som håller på och lär sig att trimma olika raser så hon fick vara med och kolla när jag trimmade Pontiac och även hon trimmade hans öron (som jag knappt har tålamod till).Tusen tack Anna! Men fortsättning följer eftersom vi inte hann klart igår kväll och så ska såklart mammas Boysen bli fin även fast han inte ska med till Stockholm.

Idag har vi inte gjort så himla mycket.Det vart en långis igen i "vinter"skogen med fika i solen.Sen hem för pannkaksmiddag med Micke,Mamma,Frida och Lukas.Även hundarna fick såklart smaka av kakan.Har även börjat träna lite trixs med pojkarna och börjat träna mycket mer med klicker.Om ni inte har provat att träna med klicker så uppmanar jag er verkligen till att testa!Det ger en mycket lugnare träning (iaf med mina 2) och snabba varaktiga resultat.
Imorgon blir det mer träning och trimmning.Hoppas bara att jag känner mig lite piggare!Sova gott!





                                    
                                                                           
Anna och Pontiac


Uppe tidigt!

YES! Idag kom jag upp tidigt,06.30.Helt underbart ,hann med en långtur med grabbarna innan det var dags för tvättstugan och en hel del annat.Riktigt stolt över mig själv idag :) Hoppas bara att jag kommer upp lika tidigt imorron.
Imorgon är det trimmning på schemat.Pontiac måste ju vara snygg till World Dog Show 2008! Är redan riktigt nervös må jag säga,jag har aldrig tävlat på en sånn stor tävling för..Men det går nog det med.Nu ska jag ta och göra mina små kvällssysslor och sen krypa till kojs!

God natt med er allesammans!

Seeeg som tusan!

Jag förstår verkligen inte att det ska vara så himla svårt att komma ur sängen på morron! Bara man kom ur den så kvivcknar jag till men det just de att komma upp.Hör inte änns klockan längre.Man hinner inte med allt man vill om man vaknar så senat som jag gör.Hua mejja! Men men,idag håller jag tummarna för Mamma lilla som är och tar bort en massa tänder stackarn...Hoppas att allt går som det ska! För övrigt så har jag haft alla fyra Irlänare hemma på förmiddagen.En liten KennelKarlsson,men det är bara roligt att se dom busa och mysa ihop.För det mesta så brukar dom sova så man märker knappt av dom.Det är inte änns krångel när det är dags för utfodring.Då äter alla 4 så snällt vid sin matskål.
Ikväll jobbar Anders på så det blir väl att jag ska ut och träna med grabbarna,det blir väl det vanliga att finslipa på vardags sakerna.Det är ju inte samma sak att gå med en hund som att gå med två.Men i det stora hela så flyter det på väldigt bra,är lite förvånad själv faktist.Men nu närmast blir det ett bad!

                                             
                                                        Pontiac,Mini och Ior brottas på altan ( KennelKarlsson ;) )

Inget dåligt väder,bara dåliga kläder!

Jahapp,de var ju mig en himla trevlig dag man vaknade till igår...eller inte.Uselt väder, ruggigt och kallt.Men har man hund så är det bara att plocka fram regnkläderna och gummistövlarna och ta sin dagliga skogstur med pojkarna!
Vart inte precis någon väldigt lång sväng,men hundarna var iallafall nöjda och vi med.
Pontiac var lite extra nöjd med sig själv,för han hitta nämligen människobajs som lukta så himla gott (tycker han ja) så han var ju bara tvungen att rulla sig.
YES va mysigt!! Och sen var det såklart lervälling i hela skogen efter allt trökregn, så det vart bad på schemat när vi kom hem.Tror inte att Pontiac tyckte det var så kul att rulla sig i bajs när man var tvungen att bada sedan.Haha!
Sen vart det Mr Minis tur,för han såg ut som ett levrtroll,han gillade det inte såklart han heller,men men de är bara att finna sig i mammas påhitt.
Efter allt badande så tog jag tag i städning eftersom Micke skulle komma och han är allergisk. Sen flög det pannkakor i mitt kök!! :) Riktigt lyckat vart det.Anders var kung på att slänga upp pannkakorna och vända dom.Vem kunde tro de.
Idag blir det inte nån skog,det får bli en cykeltur istället!

                              
Ha det gött alla kära!

Lugn dag!

Ja idag har det inte hänt så himla mycket.Var en sväng till Valbo och handla lite hundmat och fönstershoppade lite inför alla julklappsköp.Det är ett himla pyssel och knåp med de.Men i år tänkte jag vara ute i god tid för en gångs skull.Hoppas att jag kan hålla det denna gång :)


Följer strömmen!

Ja dåså, nu har även lilla jag en alldeles egen liten blogg.Vart så lockad av min goda väns blogg såå...varför inte?Här kommer det skrivas en massa om mina underbara hunddagar och en del annat som är mindre roligt.Som alla hundägare vet så är det inte mycket som toppar goa stunder med hunden!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0