Bilder!

Nu har jag äntligen fått in lite nya bilder i vårt galleri :)

Utställningen i söndags var inte alls någon höjdare, 2a ut :( Men men, det är de som är tjusningen med utställning, man vet aldrig hur de kan gå. Men de är klart man blir lite besviken när det inte går bra.

För övrigt så håller vi tummar och tassar för Annas lilla Tuva som ligger i Ultuna pga hon har fått i sig råttgift. Man blir så arg på folk som bara släger ut det och inte informerar. Usch! Tänk så illa de kan gå, dummskallar! Hoppas att Tuva klarar sig.

Ikväll hade jag tänkt ta mig till klubben och träna skott med Mini. Hoppas vädret lugnar ner sig tills dess.

Hade!

Full fart!

Nu har det varit fult upp hela veckan. Jag har varit uppe på klubben och testat agilitybanan med Pontiac, som tyckte de var skit kul! :), hjälpt till i köket och igår var jag och mamma och tittade på lydnadstävling och rätt var de var så dök FoxSanna upp och skulle tävla med sina två i klass 1 och 2. Om jag inte minns fel så vann Leo lydnadsklass 1 med fin fina poäng. Grattis Sanna och Leo!
I dag har jag, Anders och hundarna varit till skogs tillsammans med Mickis, Nina, Mia och Frallan Åke :) Pontiac visa dom Sök, fast de gick väl inte så bra, han har tankarna på alla dessa löptikar. Sen efter skogs turen var vi iväg till klubben en sväng och körde lite agility. Pontiac är riktigt duktig på de där han. Han springer i tuneln, upp på balansgången och i full fart över A:t, så nu är han väldigt nöjd kan jag lova :)

I kväll ska jag, Anders och Mini upp på klubben och hjälpa till lite efter som det är spåtävling i kväll. Och på söndag är det dags för utställning med lille Mini (som inte är så Mini längre).

Äntligen har jag börjat hittat tillbaka till mitt gamla jag! Och visst är saknden kvar, den kommer aldrig försvinna. Jag har äntligen börjat kunna glädjas till allt som jag har, de är inte alla som har det så. Jag har en underbar Mamma, pojkvänn, syster och alla underbara hundar som alltid står vid min sida, som jag kan dela allt underbart med! Jag är tacksam!

Tack till min familj och mina vänner för att ni finns, ni är något alldeles extra!


Man har väl njure!

I onsdags skrev jag att jag skulle på vårdinfo på bruks, mm ... Jag stressa i mig maten så jag hann knappt känna smaken sen iväg med all hast. MEN, jag var en dag för tidig !! Hur jag kunde missa de fattar jag inte, för jag läste kalendern på deras hemsida. Jaja, de gjorde inte så mycket för jag träffade Mickis och Nina där, så vi satt och prata lite och kolla på alla som tränade. I går var de i allafall vårdinfo, mycket hade man redan hört men de var en hel del som jag inte visste så de var klart värt en iskall cyckel tur upp :) Vart lite inspererad igår, så idag åkte tandskrapan och klotången fram, så nu är dom fin i munnen och på tassarna. I kväll blir de film, Monsters VS Aliens och chips såklart ;)

Trevlig helg!

Ojoj!

Helgen har vart ganska hektisk, på lördagen var jag uppe på bruks och stog i köket med Cissi. Men innan jag skulle iväg var jag och Anders ut med hundarna på morgonprommis och såg att det stog ett flertal brandbilar, ambulanser och poliser utanför min morbrors hus. Hela min mage vände sig upp och ner och inte bättre vart det när jag såg att runt hans alltan satt det polisband eller vad de nu kallas. När vi stog där och inte visste riktigt vad vi skulle tänka kom en brandman fram till oss och berättade vad som hade hänt efter jag sa att min morbror bor där. Det visade sig att det hade brunnit i förrådet brevid hans lägenhet. Så stackarn hade vaknat av röken och tagit sig ut, utan någon skada. PUH! Sen efter jag fått bekräftat att allt var bra så bar det av till bruks. De var första gången jag var där och ska vara där på egen hand på söndag :) Men tyvärr missar jag när mamma ska ställa sina pojkar i boulongerskogen :(

Ikväll ska jag iväg på sjukvårdsträff på bruks. Nu är det mycket hund :) Som jag ÄLSKAR! Igår när vi hade kurs stog jag och tittade på alla som träna lydnad och gissa om att det klia i mitt "klickerfinger" så när jag kom hem stack jag ut med MrPontiac och körde lite liggande under gång och kontakt. Oj va kul vi hade, vi stuttsa och hoppade båda två :)

Hoppas att alla har de gott i det underbara vädret!

Hade!

Äntligen på väg!

I går starta min väg till att bli instruktör! :) De börja med att jag stog och prata med Cissi tidigare i veckan om att jag vill utbilda mig till instruktör inom hunderiet. Och hon som redan är de och har kurser nu på bruks behövde en "hjälpassisten" och det vart jag :) Tjoho! Så nu ska jag vara med henne på hennes kurser för att senare gå utbildningen. De bästa med gårdagens kurs var att deltagarna frågade mig om råd om hur dom skulle göra med sina problem och jag kunde verkligen ge dom korekta råd som funkade riktigt bra, då vart jag lite stum, visste inte om att jag kunde:) Haha. Ett steg närmre i alla fall. Jag ska även börja hjälpa till lite i köket uppe på bruks nu till helgen.

I dag hann jag äntligen med att köra några slag i Sök med Pontiac, men de gick siså. Vet inte riktigt vart de felar. Ena gången tar han rullen hela vägen tillbaka till mig, andra gånger tar han den inte alls och har inte så speciellt bråttom tillbaka till mig och vill gärna kissa på vägen, naturligt som de är men det är dock inte tillåtet på tävling..Men men de är bara att fortsätta med träningen så brukar det lösa sig på vägen någonstans :) I dag var även lille Ior med och sökte. Han har bara gjort två slag tidigare men det kunde man inte tro idag. Han tog rullen när han hittatde figgen (vi har inte lärt in de, bara låtit den hänga där) och hade den i munnen hela vägen tillbaka! Tummen upp Ior! Allt verkade falla så naturligt för honom.

Nu sitter jag och väntar på Anders och maten. Kurrar lite lätt i kistan :)

Ha en trevlig helg allesammans!

Boktips!

Just nu håller jag på och läser en jätte bra bok, om hundar såklart :) Och vill tipsa alla om den. Den heter;
Problemhund och hundproblem,  Anders Hallgren. En jätte bra bok där han tar upp mycket om hundens fysik, språk, flockliv, beteenden, inlärning mm. Den finns på bibloteket. Även fast du inte har problem med din hund så är den otroligt nyttig att läsa i alla fall! Du kommer att få många Aha-upplevelser :)

God läsning!

Sonen Curry och morbror Chili!

I går var jag, mamma och Anders ut och hälsade på hemma hos Sanna och hennes familj. Dom har nyligen flyttat till ett jätte fint hus ut mot Hanåsen. Jag blir lika avundsjuk varje gång. Jag vill också ha hus!! :) Men men, Sanna har också två settrar, Chili som är Pontiacs morbror och Curry, Boysens son. Vi vart inte kvar så himla länge men tillräckligt för att alla hundar skulle hitta dypölar att bada i och en massa snuskiga fästingar hann sätta sig på dom. Så väl hemma så vart de hundbadning för hela slanten, inte så populärt i deras ögon :)

Ja vad har mer hänt...
Sista april grillade vi och åt ute i solskenet, härligt! Efter middagen åkte vi ut till gamla sommarstället för att titta på kasen och fyrvekerierna. Jätte pampigt!

Under veckan har vi även haft Arwen här, så en massa hundbus har det varit. De är så kul att dom alla 3 går så bra ihop:) Så de är alltid ett nöje att ha donnan här!

Jag har även hunnit läst en del för en gångs skull, bla en bok jag fick låna av Anna om lugnande signaler till hundar. Väldigt bra måste jag säga.Jag fick även låna hennes "spikmatta" som jag ska prova på mot min eländiga värk, hoppas att det funkar! Va har mer hänt...Jo Ior har gjort sina 2 första slag i Sök. Hurra! De klara han av galant och han tyckte de var jätte kul, så nu är de bara att fortsätta.

Nu tror jag att jag har fått med det mesta av veckan :)

Ikväll blir det hemmagjorda chips med egen dipp och Sagan om ringen maraton.

Ha de!

RSS 2.0