Länkar!

Nu har jag lagt till lite länkar som kan vara värda ett litet besök, fler kommer det att bli :)

Veckan som vart!

Under hela veckan har det varit underbart väder så man har inte kunnat sitta inne en sekund :) Vi har b.l.a varit ute på många gemensamma promenader tillsammans med Anna/Tuva, Sanna/Colin, Marija/Tellus och så var vi ut till skogs tillsammans med mina barndomsvänner Mickis med hennes Staffe Coy och Nina med hennes Bilbo. Den skogspromenaden var ganska så händelserik må jag säga. Först så skulle Pontiac promt ner i alla vattenhål han hittade och han är annars världens badkruka, även Bilbo som inte heller gillar att bada han tog en del dopp han med. Sen så stötte vi på en groda och en snuskig huggorm, mindre roligt, men vi var ute i 2 timmar i alla fall:) Till kvällningen (fredag) vart det lite festligheter tillsammans med Mickis och Nina, f''n va kul vi hade, de var riktigt länge sen man hade så skoj! Fler sånna kvällar vill vi ha. Igår var det sista fin puttsningarna och bad på Mini och Ior till utställningen. Så när det äntligen var dags för sägen var jag helt slut. Idag var det en ännu tidig morgon, men väl på utställningen gick det bättre än förväntat! Mini kom på 1a placering med CK och vart 5e bästa hane! Tjoho!! Äntligen en seger :) Men det var inte jag som ställde honom denna gång utan Lena tog honom, vi är ju trots allt delägare ;)  Imorgon kommer äntligen vår daghund Arwen.
Nu skriker magen på mat!
Slänger in lite bilder från dagen och veckan i galleriet lite senare.

Gokväll!


Uppsala!

I dag var vi i Uppsala så gott som hela dagen, åh så härligt! Måste bara säga att jag är grymt avundsjuk på Lena och Olof och deras hem med den stora tomten. Men en vacker dag ska jag också ha de, så det så! :) Vi var dit för att hämta hem en bil som mamma ska ha. Efter hum ..lite pill och knåp ....he.. eller en hel del, så gick det som tänkt och allt löste sig. Ingen ide att jag änns försöker förklara vad som skulle göras med bilen för sånt förstår jag mig inte riktigt på. Jag höll mig istället till hundarna, de är lite mer min grej de. Det var helt makalöst att ha så många röda runt om sig, men de bästa måste ju ha varit Nattis och Molly. Hihi, vilka gobitar! Efter en massa pill med bil och hundar så bjöd Lena och Olof oss på lucnh, smörgåstårta! Mmm, sen ut till solsken och hundarna igen. Min dag har verckligen varit toppen må jag säga. Tack Lena och Olof för en underbar dag! Nu sitter jag nybadad och myser i hemmets vrå och planerar mina framtida planer. Tyvärr vart det inte så mycket bilder tagen, hade ju fullt upp med de röda ju :) Men dom som vart lägger jag in i vårt galleri.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Promenad!

I dag var jag och Anders ut och gick tillsammans med Anna med Tuva och Sanna med sin FoxColin. Vi stanna i rastgården en snabbis så de fyrbenta fick rusa av sig lite sen gick vi vidare. De var en himla bra grej för MrPontiac att träna sig att ta det lugnt tillsammans med andra hundar, speciellt en snygg tik som Tuva :)

I morgon bär det av till uppsala, till Kennel Applegrove (Minis kennel) på besök. De ser vi verkligen fram emot! Kameran är laddad och klar så en massa foton lär det ju såklart bli :)

Ha de!

Påsken!

Ohoj, vilken dagar det har varit. I fredags var jag och Anders hem till hans mamma och åt påskmiddag och hade det super trevligt, maten var lika god som alltid :) Påskägg fick vi också. Lördagen var vi hemma hos Mamma och åt påskmat igen och även den var självklart lika god. Stina, Maria och Maddis var också med hemma hos mamma och åt tillsammans med oss. I går var vi i Stockholm på utställning. Vi ställde ingen, vi följde med Seija och Sofie som skulle ställa Lizzy och det gick väldigt bra, hon vart BIR. Grattis! Det var riktigt trevligt, vi träffa Lena och Olof (Minis uppfödare) och många många fler, orkar inte skriva alla namn :) Lena hade en himla bra dag i ringen kan man säga :) Många fina placeringar, bla vart Proppen BIR, hans bror Bruno vart 3e bästa hane och i Uppfödarklassen kom dom på 3e plats. Stort Grattis!

Idag trimmade jag Mini och Ior inför utställningen i Västerås, vi hann träna lite också innan regnet kom.

Jag har lagt in bilder i galleriet från i går, in och titta på de vackra röda!

Ha de!

Lite träning

I dag hade jag Anna, Rimset,Tuva och Sofie med Lizzy lite träning. Anna tränade med Tuva inför kommande lydnadstävling och Sofie tränade lite Fot med lilla Lizzy och de gjorde dom väldigt bra, Lizzy är ju inte så gammal så mycket bättre än vad det gick kan man nog inte vänta sig :) Tummen upp flickar! Jag hade bara med mig Pontiac denna gång och vi träna mest passivitet och att hålla lugnet tråts att dom söta flickorna var med och det gjorde han väldigt bra, man kunde nästan tro att han var drogad :) Allt går åt rätt håll äntligen! Till nästa vecka ska jag försöka dra ihop ett gäng till gemensamma långpromenader, fårla se hur de går :)

I dag fyller även Bosse och Smulan ett år (katterna)!
Grattis pojkar!

Jag har även varit flitig med kameran idag, bla från vår träning idag. Så in och kika!
http://kennelsite.net/redheadz/galleri/


Ha de!

Så lite som möjligt!

Dagen har inte varit speciellt händelserik. Vi har passat på att göra så lite som möjligt och ladda upp batterierna. Kära Mamma bjöd på middag och mammas mat är alltid bäst :) Men något vettigt har jag i alla fall hunnit med, Anders också för den delen. Jag och Sofie var i väg en sväng med Mini och Lissy och hade lite lösträning och dom fick busa som valpar bör :) Anders var i väg och köpte avgassystem till Volvon, så snart rullar den med :) Sitter just nu barnvakt åt mammas troll en stund och skrattar åt dessa underliga kattungar, det är fullrulle!

Tänkte även passa på att gratulera kennel Dragonfier till deras nyafödda valpar, Pontiac och Boysen grattar dom med för nu har dom blivit störebröder :) Härligt med fler Viggbarn, dom är speciella må jag säga på det bästa sättet såklart ;) Vi önskar dessa valpar all lycka och framgång!

Nu ska jag tillbaka till mitt soffläge!

Ha de!


Lollo!

Idag fyller Lollo, Boysens mamma och en underbart vacker hund hela 7år och det måste ju såklart nämnas här också!

Grattis Lollo på 7årsdagen, hoppas du har en underbar dag!

Önskar din son tillsammans med släkt och familj!



                             Fairhaven brown eyed girl/ Lollo
                                       Foto: Lena Årgard

Utflykt!

Första dagen på lovet (hehe ja även vi på Komvux har påsklov) kunde inte börja bättre, vakna till solsken i vanlig ordning. Jag och Anders var ut på en liten kissrunda med hundarn och gav dom frukost sen bar det av till mitt och mammas lilla smultronställe. Frida, Ove, Anders, jag och mamma packade in alla 4 hundar i bilen tillsammans med fikaväskan. Väl framme grillade vi lite korv och sola, vi körde även lite sök och lydnad med de stora pojkarna. De vart ett par härliga timmar ute i vårvärmen och så fick vi med oss lite påskris hem som senare ska pyntas, men jag får nog ställa de ute på ballkongen för annars lär det inte få stå länge när lilla Astrid är i farten :) 

Nu ska jag sola lite mera och laga lite mat, man blir hungrig av friskluft :)
Och nu är det verkliiiigen vår, mina fräcknar är tillbaka :P Haha!

Jag lägger ut bilderna från idag på vårt galleri http://kennelsite.net/redheadz/galleri/

Ha de!


Sol ute, sol inne, sol i sinne!

Nu är det verkligen vår utan tvekan! Här om dagen när jag och Anders var på väg till I14 såg vi 4 fjärillar, jag försökte fota dom men de gick inte vägen. Under vår 2 timmars promenad vart det ganska varmt även fast inte solen var framme. Vi körde 2 slag med Pontiac, det gick bra men inte så bra som vi tänkte, han hann bli ganska trött på vägen dit och den först värmen gjorde verkligen sitt.

Igår var det städ/tvätt dag och vi hann även med att rensa ballkongen som var full med skrot sen inflytten, så nu kan man sitta där och mysa i solen på förmiddagen och det var precis det jag gjorde :) Solen värmde så pass att det vart en första solning för de här året :) När jag och Anders var ute på vår lång sväng satte vi oss och bara njöt av allt fågelkvitter, de är meditation för min del.

Jag har även ägnat lite extra tid på lille Mini den här veckan. Vi har kört lite förbuds/ledarskaps övningar och kontakt övningar, så nu funkar allt ännu bättre när han har kommit på att han även ska lystra på oss båda, inte bara husse :)

(En förbudsövning är något alla slags hundar och ägare har nytta av vare sig de gäller en "problem hund" eller ej.
Man kan göra dom på olika vis men tanken med det hela är att hunden ska lära sig vad NEJ betyder, för det är inte alla hundar som vet de. Man kan kasta godis på golvet och när din hund fösöker ta den säger du NEJ och ser till att den inte tar den. Man kan även gå runt och förbi gobiten som ligger där och hund ska inte ta den. Den här övingen går att utveckla på många olika vis och svårigheter. När hunden gör som du ber den dvs inte tar godisen så ska den såklart veta att den gör rätt och få lugn beröm och kanske få en gobit ur din hand istället. Efter några övningar kommer din hund vekligen förstå vad du menar med ditt nej.)

Även idag har det vart en underbar dag med solsken och massa mys. Jag och Anders cyklade till Maxi och handla och köpte oss en varsin Piggelin :) Gott! Nu har vi fått mat i magen och ska snart bege oss till Anders mamma och hälsa på, så det blir en härlig kvällspromenad. Just nu är det 16 grader varmt ute! :)

Sol ute, sol inne, sol i sinne:)

RSS 2.0