Lite bilder från utflykten med sol och bad!

Mickis och Pontiac solar

Härligt smultronställe

Pontiac badar

Grabbarna leker i sanddynorna





Settrar i vassen

Hemska hetta!

Jag kan inte påstå att jag njuter i denna värme, speciellt inte när jag har lyckats bränt mig på hela ryggen... Hua mejja.
Veckan som var har jag haft en hel del tankar flugit runt i mitt stackars överhettade huvud, mest på framtiden. Men men tidsnog så faller allt på plats.

Förra veckan hade vi lilla Arwen här hemma, lika trevligt som alltid :) Synd bara att det var så varmt så man kunde inte göra så himla mycket med de små liven. I fredag drog Anders iväg på lite jobb och var borta hela helgen. Men inte hade jag tråkigt för de inte :P På fredan vart jag tvungen att ta tag i damsugarn och städa sen i väg att handla lite gotta till helgen. Och tidigt vart det i säng. På lördag morgon vart jag väckt att telefonen, av en trevlig stämma de vill säga Mickis. En timme senare satt vi i bilen på väg för att bada och sola med hundar. Vi var borta från 10.00 till ca 15.00. Och de var då jag brände mig på ryggen, man känner inte att det svider vid vattnet förren det är försent. Tack Mickis för att du tog mig och hundarna ut för att rastas ;) Resten av helgen hade jag och pojkarna det bara mysigt.

Satt precis och läste lite i vår medlemstidning (Irl röda setterföreningen) Läste om en tjej som hade varit iväg på Crufs eller hur det nu stavas :) Jag saknar verkligen att vara i ringen! Men man kan inte göra så mycket där mammsen har en dålig fot. Men till Augusti är vi beredda och då vill vi ha en finfin palcering :) Då det är rasspecial a 2dagars :)

Nu ska jag ta och svalka mig lite!

Hade!

Trimmning!

I dag trimmade jag min först Flatcoated retriver. Annas Bettsson. Va riktigt roligt att trimma en hund som inte hade något emot det och han är inte änns van att bli trimmad. Jag vart jätte nöjd med resultatet och det vart hans husse och matte med :) Men de var en hel del att ta på honom, tror jag höll på i 3 timmar med en kort kaffepaus och gissa om det vart varmt. Och jag måste gummera min sax på nåvis, har fått blåsor på tummen :)

I dag fyller även Anders bror Sebbe 29år så vi har varit där med och ätit en jätte god smörgåstårta, jag som inte brukar tycka om de :)

Nu ska jag och hundarna försöka svalka oss, vi lider i denna hetta. Pontiac tycker det är alldeles för varmt och blir ganska så stressad av de, stackarn.

Men men nu blir det soffläge!

Gokväll!

Lite bilder från Midsommar!

Kubbspel
 Jonas och Anderas

Jag spelar kubb

Mickis och Anders diskuterar

 Ahmed, en gammal klasskompis

Jonas vart lite trött efter allt spelande :)

Grillmästaren Anders

Midsommarhelgen!

Denna Midsommar var nog den roligaste på länge :)

På Midsommarafton var vi hem till Mickis och Jonas. Vi åt gott, bla Jonas hemmagjorda potatissallad, sill och nubbe och vi spelade en heeel del kubb :) Solen sken och gammla vänner döck upp, så jag måste säga att det vart en hel kväll!

På lördagen åt vi middag tillsammans med mamma och syster. Senare på kvällen åkte vi ut till Söderfors och träffa alla bekanta.

På söndagen var vi hemma hos Anders mamma och åt JÄTTE gott som vanligt :) Fika och hade det jätte trevligt.

Nu ska jag slappa lite på soffan en lång dag med härlig värme!

Gokväll!


Lite utflykt!

Eftersom solen sken igår så gick det bara inte att stanna inne. Jag och Anders packa väskan med kaffe och annat gott och gick iväg till klubben tillsammans med hundarna. De tog ca 30 min att gå, aningen tröttsamt eftersom hela vägen dit är rak :) När vi kom fram fikade vi lite sen träna vi med pojkarna. Jag träna på kontakt och läggande under gång med MrPontiac. Vi testa hoppet också och allt gick bra, lite långsamt bara men de var inte så konstigt eftersom de var ganska så varmt. Anders hade lite lösträning med MrMini, även där gick det bra. Efter lite träning fick pojkarna leka av sig. Sen satt vi mest och mös och hade det bra i solen innan det var dags och vandra hemåt.

I dag har jag varit som en urvriden disktrasa... Inge vidare, vet inte om de kanske är en lite förkylning på G, hoppas inte!
Jag och mamma har varit ute merst hela dagen på en massa affärer och införskaffat allt till morgondagen. Jag hittade äntligen ett par sköna skor också :) 

Imorgon, Midsommar, ska vi hem till Mickis och Jonas och grilla och ha det gött. Men dom har knappast lovat bra väder, 6 till 12 grader "varmt", hum! Svenska sommar när den är som bäst...

Aja nu ska jag ladda mina batterier och glo på tv!

Glad midsommar!

Helgen!

I fredags fyllde Mini och Ior 1år och Boysen 3år :) Tänk vad tiden går, tyckte nyss Mini var mini, nu är han bigi :P
På fredag eftermiddag och kväll var jag och mamma uppe på klubben och stog i köket då Hoffeklubben hade lydnadstävling och de var full fart. Om jag inte minns fel så var det 24st som tävlade och dom kom från hela landet tillsammans med sina familjer. Tyckte lite synd om dom tävlande som var tvugna att stå ute i skitvädret, men inte var de några sura miner för de inte :)

I lördags förmiddag var jag på klubben igen i köket, men då var det vanligt bruksprov, med detsamma skitväder ...Till kvällen åt jag och Anders flinta. Vi hade ju tänkt grilla i helgen men de tyckte inte vädergudarna så de vart pannan istället, men de smaka lika gott för de :)

I dag hade vi överraskningkalas för min faster som fyller 50år. Så det vart inte precis sovmorgon i dag heller. Upp och duscha, fixa med hundarna, sen hem till mamma och göra tårtorna sen över gatan till farmor och farfar där halva släkten väntade. Lyckat vart de, Åsa (faster) ana inget och vart väääldigt glad :)

Det är lite komiskt, helger är till för vila, men de har jag nog missat. Jag har mer att göra på helgerna är veckorna :)

Nu hoppas jag att detta blöta, hemska, deprimerande väder försvinner snart så solen får värma oss lite!

Hade!


Hemtjänst på dagen, frisör på kvällen!

Hehe, nja inte riktigt men nästan.
I går var jag hemma hos mamma hela dagen och städa och grejja eftersom hon inte kan göra det själv just nu. Och så möblerade vi om lite så hon kan komma runt i lägenheten med rullstolen som vi har fixat till henne. Hade hon inte haft sin sjukdom så hade hon ju kunnat hoppa på kryckor men de sliter så mycket på hennes leder.

På kvällen kom Mickis och hälsa på och jag lekte frisör :)
Det vart klippning och färgning med lite slingor, fint som tusan vart de. Men slingorna sytes inte så bra så vi ska bättra på det om en stund.

I dag var jag och mamma ner till sjukgymnasten. Han sa att det kommer säkerligen ta upp till ett år innan ledbandet är läkt och köra bil kan hon glömma de första månaderna :( Så nu har hon fått lite order om hur hon ska träna upp foten. Men de kommer inte bli lätt eftersom hon har så himla ont trots starka värktabletter. Så hon får rulla de långa streckorna och hoppa dom kort (kök till toa typ). Senare i dag tänkte jag ta henne ut med stolen och ha en hund med så hon blir lite gladare. Tänk er själv att inte kunna gå ut med din egen hund, fy de skulle jag aldrig klara av :( Men men de blir nog bättre med tiden.

Nu ska jag ta mig en kaffe och slappa en stund.

Hade!

Lydnadsträning som slutade på akuten!

I går kväll åkte jag, Anders, Mickis och Nina upp till bruks för att träna lydnad. Träningen gick bättre än förväntat. Efter en stund kom även mamma upp med sina två troll och skulle träna dom båda. När det gick som bäst med Boysen hojta hon till och ville att jag skulle titta och rätt var de var som halkar hon i det hala gräset och sätter sig på foten. Efter en stund var hon upp på bena igen, ont hade hon så klart men ingen större fara tyckte hon just då. Väl hemma när hon hade fått av sig skorna svulnade foten upp som en ballong! Så vi ringde rådgivningen och dom ville att vi skulle åka upp till akuten med detsamma. Vi kom in 22.00 och har precis kommit hem, så 9h har vi tillbringat på sjukhuset. Och domen blev ett avslitet ledband i foten :( Stackars lilla mamma! Nu kommer hon inte få stödja på foten alls på några dagar tills hon får komma till sjukgymnasten. Aja så kan de gå, tyvärr.

Nu ska vi sova några timmar och bli som folk igen!

Natti!

RSS 2.0